STERILIZAREA CÂINILOR – ACȚIUNE DE AMPLOARE SUSȚINUTĂ DE FUNDAȚIA GAZETA DE SUD

Peste 1400 de câini comunitari din Craiova și localitățile limitrofe au fost sterilizați gratuit în cadrul programului Maratonul Sterilizărilor, inițiat de România Animal Rescue (RAR) şi susţinut la Craiova de Fundaţia Gazeta de Sud şi Asociaţia „Speranţă pentru animale“.

Dintre animalele operate, mai mult de jumătate provin din rândul celor cu stăpân. Oamenii s-au bucurat de oportunitatea de a-și steriliza gratiut patrupezii, mai ales că mulți dintre stăpânii animalelor nu aveau posibilități financiare, pentru a suporta costurile operației.

Campania desfăşurată la aerodromul de la Balta Verde a avut ecou şi în mediul rural, oamenii venind de la zeci de kilometri pentru a-şi steriliza câinii. „Nu au adus doar câinii din curtea lor, ci şi pe cei ai vecinilor. Dacă la început mai exista o reticenţă, acum cred că ea a dispărut. Mesajul s-a transmis repede de la unul la altul, iar acum există receptivitate la acţiunea noastră. La ţară cred că dorinţa exista, dar nu erau posibilităţi“, a precizat Oliviu Miu, voluntar în cadrul Asociaţiei „Speranţă pentru animale“.
În Craiova, cele mai multe patrupede au fost aduse de la marile întreprinderi, dar şi de la firmele mai mici.

Articol GDS: http://www.gds.ro/Actualitate/2011-05-20/Sterilizari+pe+banda+rulanta&hl=sterilizari%20pe%20banda%20rulanta&tip=toate