Reporteri pentru mediul înconjurător

 

consiliu       logo_fundatia2

Consiliul Judeţean Dolj

 

Proiectul urmăreşte educarea tineretului din judeţul Dolj în spiritul protecţiei mediului şi a dezvoltării durabile, fiind cofinanţat de Consiliul Judeţean Dolj, cu suma de 17 750 lei.

Scopul este de a cultiva respectul şi de a forma un comportament adecvat al tinerilor faţă de mediul înconjurător.

Prin activităţile proiectului, tinerii se vor implica în acţiuni concrete de protecţie a mediului înconjurător si este facilitată apropierea de natură, prin activităţi de voluntariat, de plantare şi colectare a deşeurilor rezultate.

Mediatizarea exemplelor de bună practică în domeniul protejării mediului înconjurător din judeţul Dolj va fi realizată prin intermediul unei ample campanii de informare si constientizare a comunitatii din judetul Dolj, prin intermediul cotidianului Gazeta de Sud, prin Radio Sud şi postul Alege TV.

Tinerii sunt invitaţi să participe la cele 3 secţiuni ale unui concurs pe tematică de mediu:

Creaţii literare (eseuri) având ca temă protecţia mediului înconjurător;

Rebusuri pe teme ecologice;

Obiecte realizate din deşeuri sau lucrări plastice, care să redea acţiuni în direcţia protejării mediului înconjurător.

Creaţiile participante la concurs sunt selectate şi premiate de un juriu de specialitate, conform criteriilor de evaluare stabilite.

Eseurile, rebusurile, desenele, lucrările plastice vor fi incluse într-o broşură tiparită, iar cel mai bun eseu va fi publicat în cotidianul Gazeta de Sud.

Tinerii participanţi la concurs şi alţi tineri cu vârsta cuprinsă între 10-25 ani, iubitori de natură şi pasionaţi de protecţia mediului înconjurător vor participa la activităţi de plantare de trandafiri în Rozariul din Gradina Botanica şi la reciclarea resturilor vegetale rezultate.

Licenii şi studenţii pasionaţi de natură şi de protecţia mediului înconjurător vor fi susţinuţi să devină „reporteri” ai judeţului Dolj în domeniul protecţiei mediului, să realizeze articole pe tematică de mediu, cele mai bune fiind publicate în cotidianul Gazeta de Sud şi pe site-ul Fundaţiei Gazeta de Sud.

Pentru a furniza instruire autorizată tinerilor în domeniul jurnalistic, Fundaţia va acredita un curs în domeniul media.

Lasă un răspuns