Ruris și Fundația Gazeta de Sud investesc în sănătatea copiilor

Ruris și Fundația Gazeta de Sud investesc în sănătatea copiilor

Clinica de Pediatrie a Spitalului Municipal „Filantropia“ a primit o sponsorizare importantă, constând în aparatură medicală, necesară pentru tratarea și monitorizarea copiilor care suferă de boli respiratorii. Valoarea echipamentelor se ridică la aproximativ 40.000 de lei.

În Clinica de Pediatrie a Spitalului Municipal „Filantropia“ se tratează anual peste 2.000 de copii. Majoritatea dintre ei are nevoie de ajutor în patologia respiratorie, fiind bine știut faptul că cei mai vulnerabili și expuși acestui tip de afecțiuni sunt copiii. Spirometrul și analizorul de specialitate, ambele oferite clinicii, permit medicilor să trateze și să monitorizeze afecțiunile respiratorii, cu ajutorul unor tehnici efectuate într-un laborator de explorări funcționale.

„Ajutorul primit în urma sponsorizării oferite de firma Ruris și Fundația Gazeta de Sud este crucial pentru a ne putea desfășura activitatea. În pediatrie, în general, majoritatea micilor noștri pacienți suferă de boli respiratorii. Noul spirometru, adaptat patologiei pediatrice, dar și analizorul pentru dozarea oxidului nitric în aerul expirat permit diagnosticul și monitorizarea copiilor care suferă de aceste boli, în mod special a celor cu astm bronșic, o afecțiune care afectează din ce în ce mai mulți copii. Dorim să exprimăm recunoștința noastră și să vă mulțumim. Sperăm ca exemplul dumneavoastră să fie urmat și de alte companii și ONG-uri“, a declarat pentru Gazeta de Sud, Radu Diaconu, medic primar pediatru în cadrul Clinicii de Pediatrie.

Parteneriatul Ruris și Fundația Gazeta de Sud, la a doua acțiune

Parteneriatul încheiat în toamna acestui an între compania Ruris și Fundația Gazeta de Sud se află la a doua acțiune realizată în sprijinul comunității locale, după campania prin care 183 de micuți din județul Dolj au primit ghiozdane pline cu rechizite, odată cu începerea anului școlar.

„Am aflat de nevoile Clinicii de Pediatrie a Spitalului «Filantropia» și am trecut la fapte. Suntem și noi părinți și știm cât de importantă este sănătatea copiilor. Ne bucurăm când putem ajuta și vom sprijini comunitatea locală ori de câte ori este nevoie. Considerăm că valorile unei companii trebuie să se reflecte și în această componentă a grijii pentru comunitate. De aceea, uneori este bine să ne mai ridicăm ochii din bugete, cifre și să privim în jurul nostru. Cu toții putem să schimbăm în bine ceva, să îmbunătățim societatea. Și, vorba aceea, unde-s mulți puterea crește“, a declarat Cătălin Stroe, managerul companiei Ruris.

„Sponsorizarea oferită Clinicii de Pediatrie a Spitalului «Filantropia» reprezintă pentru noi încă o poveste frumoasă, scrisă cu ajutorul unor oameni minunați care înțeleg cât de important este pentru o companie ca, dincolo de competitivitate, să fie responsabilă social. De zece ani, Fundația Gazeta de Sud a construit parteneriate din ce în ce mai solide cu astfel de companii și a reușit să atragă atenția asupra nevoilor comunității locale. Suntem extrem de bucuroși și recunoscători să observăm că, de la an la an, din ce în ce mai multe companii au încredere în noi și aleg să sprijine proiectele noastre din sănătate, educație sau mediu. Mulțumim companiei Ruris și tuturor partenerilor care ne ajută să țesem aceste povești. Anul 2016 a fost unul foarte încărcat și am dus la bun sfârșit proiecte pe care ne dorim să le reluăm din 2017“, a declarat Cristina Oprea, vicepreședinte Fundația Gazeta de Sud.

Lasă un răspuns