INFUZOMATE DONATE LA SPITALUL FILANTROPIA

INFUZOMATE DONATE LA SPITALUL FILANTROPIA

Campania Olteni pentru Olteni și-a atins primul obiectiv în luna noiembrie 2013.

Patru infuzomate, fiecare în valoare de circa o mie de euro, au fost donate Clinicii de Hematologie a Spitalului Municipal „Filantropia“ din Craiova, pentru a fi folosite în tratarea bolnavilor internaţi aici, singurul loc din Oltenia unde se asigură tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu leucemii, mieloame sau hemofilii.

Clinica deserveşte toate cele cinci judeţe ale Olteniei, iar gradul de ocupare a locurilor disponibile pentru tratament se apropie de 200%, pe secţie primindu-se, în medie, 2.000 de cazuri pe an. Tratamentele la care sunt supuşi bolnavii sunt agresive, unele cu efecte secundare greu de suportat, tocmai de aceea dotarea cu aparatură modernă, care să stabilească diagnostice precise în bolile hematologice şi să ajute la efectuarea de tratamente eficiente, era mai mult decât necesară. Infuzomatele, care înlocuiesc perfuzoarele clasice, permit programarea constantă a dozelor de tratament, într-o perioadă de timp prestabilită, înlăturându-se astfel riscul de complicaţii şi diminuându-se efectele secundare.

Aparatele, de mare folos pentru siguranţa bolnavului

QUOTE : „Ţin să mulţumesc Fundaţiei Gazeta de Sud şi Asociaţiei Umanitare de Luptă Împotriva Cancerului pentru donaţia făcută, în speţă cele patru infuzomate care ne ajută să administrăm automat citostaticele bolnavilor leucemii şi limfoame. Aparatele ne sunt de mare folos, pentru că ritmul în care vor fi administrate citostaticele va fi bine contorizat, iar pacientul va fi astfel în siguranţă. Infuzomatele ajută în acelaşi timp şi asistentul să nu greşească dozajul“, prof. univ. dr. Gabriel Găman, șeful Clinicii de Hematologie.

 

Articol GDS: http://www.gds.ro/Societate/2013-11-28/Infuzomate+donate+de+Fundatia+Gazeta+de+Sud&hl=infuzomate&tip=toate

Lasă un răspuns